Gonfreville – Cerlangue (18,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 11 juni 2022: Gonfreville – Cerlangue (18,5 km)

We hadden een goede nachtrust en een stevig ontbijt. Daarna zijn we vertrokken en terug gelopen naar de route. Daar hebben we proviand ingeslagen zodat we voldoende hebben voor enkele dagen tot Barfleur. Er waren onderweg voorlopig geen supermarkten meer. Alleen zouden we in Genneville nog een bakker tegenkomen.

Na de boodschappen waren we al snel de plaats uit. We liepen nog even door de landerijen. Daarna gingen we het bos in over een dalend pad. We moesten een flink stukje naar beneden. Onderweg kwamen we nog een omgewaaide boom tegen. Dat was even een flinke klauterpartij. Daarna liepen we even langs een stroompje. We kregen de waarschuwing dat het hier gevaarlijk kan zijn bij veel regen, maar deze dag was vrij zonnig en zo’n 20 graden.

Al snel gingen we weer omhoog naar het volgende dorpje. We passeerden dit dorpje via rustige straatjes. Na het dorp ging het weer stevig naar beneden door het bos over een nogal stenig pad. kortom geen al te gemakkelijke en lekkere route.

Beneden gingen we onder de snelweg door. Vervolgens was de route gewijzigd ten opzichte van de frrandonnee websites. We moest hier niet het pad door het bos vlak langs de autoweg volgen. Maar wij gingen via het asfaltweggetje omhoog. Bovenop liepen we verder over paden langs de bosrand tot het dorpje Oudalle. Daar hebben we in een bushokje onze eerste lunch genomen.

Na de lunch gingen we opnieuw het dal in, maar nu over een verharde weg. Beneden liepen we een stukje in een behoorlijk ruig dal. Op een idyllisch plekje bij enkele huizen gingen we over een pad weer omhoog. Daarna liepen we nog verder door het bos over een op en neergaand pad.

Een behoorlijk stukje verder kwamen we weer uit het bos. Boven aangekomen werd het vlak. Via open land en regelmatig ook wat bebouwing liepen we naar Saint Vigor d’Ymonville. Daar zijn we binnendoor gestoken. We hoorden later dat we daardoor wel een mooi uitzicht hebben gemist.

In het centrum van het dorpje hebben we onze volgende lunchpauze gehouden. Daarna was het nog minder dan 2 uur lopen naar onze verblijfplaats, een zeer karakteristiek oud gebouw met een enorme tuin. Er was geen restaurant in de buurt. Daarom wilden we een gedroogde Adventure maaltijd eten. Dat mocht niet in de kamer maar wel in het restaurant, waar de eigenaar alvast wat heet water voor ons had klaar gezet. In de avond hebben we nog een wandeling door de parkachtige tuin gemaakt.

vorigevolgende