Roetgen – Mutzenich (14,5 km)

vorigevolgende

Maandag 3 juli 2017: Roetgen – Mutzenich (14,5 km)

Het was weer even wennen in de tent om op een luchtmatrasje te moeten slapen. Het was een heldere koude nacht. De zon scheen meteen volop. We moesten wel even de tafel en bank verzetten om zo in de zon te kunnen ontbijten. Daarna hebben de spullen ingepakt en de tent opgebroken. De tent was nog steeds heel nat van de dauw.

We moesten eerst weer naar de Eifelsteig lopen. Dat was zeker anderhalve kilometer. We kwamen langs de Aldi. Daar hebben we het een en ander aan proviand ingeslagen wetende dat we voorlopig niet meer langs een supermarkt zouden komen. Daarna hadden we Roetgen snel verlaten. We liepen afwisselend op verharde, half verharde en onverharde wegen en paden. Het was niet zwaar, maar ging wel steeds omhoog.

Op een gegeven moment kregen we trek en zochten we naar een bankje om een banaan te eten. Uiteindelijk kwamen we langs een bankje. Je zult maar net zien kort na dit bankje volgde er nog een heel aantal andere bankjes. Toen het tijd was voor een broodje hebben we op de muur van een bruggetje gerust. Inmiddels waren we in België. Na eerst een heel stuk door het bos gelopen te hebben volgde er een veengebied. Dat was een gebied met struiken en grassen, maar je kon er niet echt ver zien. Het was wel mooi. Daarna ging het nog wat verder omhoog naar een uitzichtspunt over de omgeving. Hierna daalden we wat af. Inmiddels was het behoorlijk bewolkt geworden en de wind nam sterk toe. Het was best kil.

Het was nog een klein stukje naar Mutzenich. We besloten om hier een overnachtingsplaats te zoeken, zodat Anja na haar val in mei haar wandelconditie weer rustig kon opbouwen. We zijn in Mutzenich naar het Gasthof gelopen. Ze hadden nog plaats. We hadden een prachtige ruime kamer en ruime douche. De overnachtingsruimte was ongeveer 150 meter vanaf het restaurant waar we ’s avonds en de volgende ochtend gegeten hebben.

vorigevolgende