Gemünd – Kloster Steinfeld (17,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 8 juli 2017: Gemünd – Kloster Steinfeld (17,5 km)

Het was wel eens lekker om in een luxe hotel te overnachten. We hadden er ook een prima ontbijt. Op deze dag was er de kans om weer boodschappen te doen. Dat zou daarna voorlopig weer lastiger worden. Het was opnieuw een warme klamme vrij zonnige dag van bijna 30 graden en daarbij ook nog. Voordat we Gemünd verlieten zijn we eerst nog even in de kerk geweest. Daar waren een aantal mooie dingen te zien.

Na dit bezoek zijn we even na tien uur begonnen met de etappe. We moesten eerst flink omhoog. Een stukje verder ging het even zeer steil naar beneden wat gevolgd werd door een veel gemakkelijker stuk. Op een gegeven moment kwamen we Olef binnen, een schilderachtig oud plaatsje. We spraken op het plein in het centrum van het plaatsje een lokale bewoner. Hij vertelde dat Georg Kessler, voormalig bondscoach van het Nederlandse voetbal elftal, hier woonde. Hij vertelde ook dat Georg Kessler nog erg fit was en regelmatig naar het Kloster Steinfeld wandelde.
We hebben hier ook gerust en onze lunch gegeten.

Na de lunch ging het geleidelijk aan omhoog in de hete zon. Het viel niet mee. Er volgde gelukkig weer een stukje bos, maar kort daarna toch nog meer zonnige paden met geheel geen wind. Net voor Golbach ging het weer een stukje naar beneden. Daar hebben we nog wat gegeten voordat we begonnen aan het laatste niet moeilijke stuk naar Kloster Steinfeld. Onderweg hebben we nog wel een paar keer in de schaduw gerust om even bij te komen van de hete zon.

Iets na half zes kwamen we aan. Het klooster is een indrukwekkend complex met heel veel gebouwen. Wij hadden een prachtige hotelkamer in het nieuwe gedeelte van het gebouw. In een grote eetzaal was een groot buffet. Daar hebben we ’s avonds gegeten. Daarna hebben we het klooster verder verkend. Het was heel indrukwekkend. Ook hebben we buiten nog wat rondgelopen. We konden de verleiding van het doolhof niet onderdrukken, maar helaas moest je ook weer de terugweg zoeken. Een verblijf hier is echt een ervaring dat we zeker ook aan anderen kunnen aanbevelen.

vorigevolgende