Burg Ramstein – Trier (16,5 km)

vorigeeinde

Vrijdag 4 mei: Burg Ramstein – Trier (16,5 km)

Dit was al weer de laatste etappe van de Eifelsteig. Na een eenvoudig maar goed ontbijt met broodjes en yoghurt gingen we al snel op pad. Het was een perfecte zonnige wandeldag en bijna 20 graden!!! We moesten eerst weer 400 meter terug naar de Eifelsteig.

Het eerste stuk van de etappe door het Butzerbachtal was een van de hoogtepunten van de hele Eifelsteig. We gingen op en neer langs het fraaie beekje, regelmatig over trappetjes. We passeerden enkele kleine watervalletjes. We kwamen over een paar hangbruggen. Kortom een zeer gevarieerd pad. Dit pad was duidelijk te gevarieerd voor een Nederlands echtpaar dat twee honden bij zich had inclusief een hondenwagen. Ja dat pad was even te lastig voor de hondenwagen, dus liepen ze via een alternatief pad, maar misten daardoor wel de schoonheid van dit dal.

Na dit dal volgde er een stuk bovenlangs. We passeerden een Romeinse ruïne. Wat verder op passeerden we twee grotten. De eerste, de Klausenhohle, bereikten we langs een heel steil pad naar beneden. Deze grot werd in het verre verleden bewoond door een heilige, die verbannen was. Anja moest daar even de trap op, maar dat wilde ze alleen doen zonder rugzak, en verwachtte dat Gijs die erbij zou dragen!?!?!

Na de eerste grot volgde er nog een afdaling, waarna we verder liepen naar de tweede grot, de Genovevahohle. Daar moesten we weer even omhoog. Bij de grot aangekomen klommen we nog even verder om zo de grot in te gaan. We hebben daar een pauze ingelast om van het uitzicht te genieten. Daarna zijn we weer afgedaald en hebben we op een bankje gezeten voor onze lunch.

Hierop volgde er een minder interessant stuk wat heel gemakkelijk liep. Net voor het dorpje Biewer ging het steil naar beneden. En nadat we een paar honderd meter door het dorpje gelopen hadden volgde er meteen weer een klim naar de kam van de heuvel langs de Moesel. Hierna volgde er een ietwat op en neergaand pad over de kam van de heuvel met regelmatige mooie uitzichten over de Moesel en over Trier.
Het eindpunt was in zicht. Het was hier mooi maar ook erg lawaaiig, want vlak onder langs liep een drukke verkeersweg.

Niet al te ver voor de brug over de Moesel maakte we de laatste afdaling van de Eifelsteig, waarna we het officiële eindpunt van de Eifelsteig bereikten. Daar namen we een paar foto’s. Vanaf dit punt was het nog zo’n drie kilometer lopen naar het station. Deze laatste drie kilometers gingen door de drukte van de stad. We passeerden de bekende Porte Nigra. We hadden Trier een paar jaar geleden ook al eens bezocht. Daarom besloten we om maar meteen de trein terug te nemen naar Gerolstein. Vanaf Gerolstein reisden we met de auto terug naar huis. Hiermee was onze wandeltocht langs deze mooie wandelroute beëindigd.

vorigeeinde