Mirbach – Nohner Mühle (13 km)

vorigevolgende

Dinsdag 11 juli 2017: Mirbach – Nohner Mühle (13 km)

Het was hier een heerlijk plekje voor een goede nachtrust. We moesten hier ons ontbijt zelf klaar maken. Het stond al in de koelkast. Voordat we verder gingen hebben we eerst gekeken waar we zouden kunnen overnachten. Aangezien meerdere adressen niet beschikbaar waren vanwege een rustdag of vakantie kwamen we uiteindelijk bij de Nohner Mühle terecht. Die hadden nog plaats. Dat betekende dus een kort etappe. We vonden het namelijk te ver om in een dag naar Hillesheim te lopen.

Het was een stuk koeler geworden, zo’n 20 graden we hadden zon en wolken. De buien kwamen pas toen we al een tijdje op onze bestelling waren. We waren meteen Mirbach uit. Het eerste stuk liepen we op zachte graspaden, heerlijk voor onze voeten. Daarna liepen we enkele kilometers op een half verharde weg. Na ongeveer 5 km lopen was er een bankje waar we de meegebrachte koeken uit Blankenheim hebben gegeten. Daarna hebben we langzaam aangedaan, want anders zouden we veel te vroeg aankomen. We hadden afwisselend gras en half verharde wegen. Op de panoramaweg hadden we mooie uitzichten op het glooiend landschap.

Tegen het einde van onze etappe daalden we af naar de rivier. Enkele honderden meters verder was een heel mooie waterval, Dreimühlen Wasserfall. Het water sijpelde naar beneden over dikke plakken mos. We hebben hier een tijdje gezeten om hiervan te genieten. Daarna moesten we nog zo’n 500 meter over een smal en soms glibberig pad langs de rivier lopen.

De Nohner Mühle was heel oud gebouw van hout met diep uitgesleten vloeren en trappen, een echt bijzondere en idyllische bestemming. We waren blij dat we dat we uiteindelijke op deze bijzondere plek terecht gekomen waren. De kamers waren zonder sleutel. Er was een gezamenlijk douche, maar dat was geen probleem, want wij waren op dat moment de enigen. We hebben daarna op het terras gezeten en later binnen toen het begon te regenen. We hebben hier ook iets simpels gegeten.
Er was een beperkte keuze.

vorigevolgende