Nohner Mühle – Hillesheim (13 km)

vorigevolgende

Woensdag 12 juli 2017: Nohner Mühle – Hillesheim (13 km)

Het was bijzonder om in de Nohner Mühle te overnachten. We waren een van de weinigen. Met het ontbijt waren we de enigen. Iets na negen uur vertrokken we. Het weer was omgeslagen. Het grootste gedeelte van de etappe liepen we in lichte regen of motregen en het was maar 15 graden en een koude wind. We hebben daarom het grootste deel van de etappe in regenpakken gelopen. We hebben ze pas net voor Hillesheim uitgedaan. En het laatste stukje begon het toch weer te regenen, maar net genoeg om de pakken weer aan te trekken.

Het eerste gedeelte liepen we door een mooi dal naar Niederehe. In Niederehe hebben we een mooie kerk bezocht. Het volgende dorp was Kerpen. Net voor het dorp passeerden we een burcht. Dat was even klimmen en daarna meteen weer afdalen naar het dorp. We hadden geluk, want er was in het dorp een bakker met zoete broodjes. We hebben er twee gekocht.

Het volgende dorp was Berndorf. We gingen het dorp langs een kruisweg weer uit. Het laatste gedeelte naar Hillesheim ging wat op en neer. Net voor Hillesheim passeerden we een kinderspeelplaats, waar we even we op een bankje hebben gezeten. We hadden een mooi uitzicht over Hillesheim. De zon kwam er even door en de lucht werd blauw. Daarna doorgelopen naar Hillesheim.

Onze overnachtingsplaats was een aantal honderden meters verwijderd van de Eifelsteig, waar we al vroeg aankwamen. Het was een prachtig zeer ruim appartement met open keuken en aparte ruime slaapkamer. Het zag er keurig uit. We besloten deze keer zelf te koken. We hebben boodschappen gedaan in de supermarkt aan de andere kant van het dorp, maar daar hadden we alle tijd voor. Verder hebben we rustig aangedaan.

vorigevolgende