Gerolstein noord – Gerolstein (5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 14 juli 2017: Gerolstein noord – Gerolstein (5 km)

Dit was de laatste dag van deze wandelvakantie. We hadden het zo gepland dat we in ieder geval rond het middaguur op het station van Gerolstein zouden zijn, zodat we daar de trein naar huis konden nemen en rond een uur of zes in de namiddag weer thuis zouden zijn.

We hebben een goede nachtrust gehad. Het was een koele nacht dus heerlijk om te slapen. Na een goed verzorgd ontbijt vertrokken voor een korte wandeling naar het station. Het was prima weer om te wandelen, zon en wolken en de temperatuur liep op naar ruim 20 graden. Alhoewel deze etappe kort was werden we toch nog aardig uitgedaagd door de heuvels waar we overheen moesten.

Na enkele honderden meters waren we weer op de Eifelsteig. Het ging flink omhoog naar de Munterley. Zo af en toe hadden we een fraai uitzicht over Gerolstein. We zagen het station al vlakbij liggen. Maar we moesten eerst nog een ronde doen om er te komen. De paden waren erg smal en langs een behoorlijk steile helling, een echt balkonpad. Soms gingen de doornstruiken al over de paden heen. We liepen eerst onder langs de loodrechte rotsen, de Gerolsteiner Dolomieten. Daarna ging het weer flink omhoog totdat we boven op de rotspartijen stonden met een schitterend uitzicht. Daar hebben we even gezeten om van het uitzicht te genieten.

In het reliëf kaartje van het boekje stond dat er nu een vlak stuk volgde. Maar dat was geenszins het geval. Het ging op en neer, het bos in. Toen we bijna boven op de hoogste heuvel in de omgeving waren ging het weer even steil naar beneden over een trap om zo nog even langs de grotten te kunnen lopen. Het was hier mooi om te lopen. Daarna meteen weer omhoog. Toen bereikten we wat opener gebied. Vanaf dit punt ging het voornamelijk naar beneden met soms toch nog even weer wat omhoog. Op sommige punten was het soms even behoorlijk steil. Bij een uitzicht punt over Gerolstein stond een heerlijk rustbankje om nog even van uitzicht te genieten.

Daarna was het niet zover meer voordat we Gerolstein bereikten. We zijn nog langs de kerk in het centrum van het Gerolstein gegaan. Dat was net 100 meter voorbij het punt dat we de Eifelsteig verlieten. Het was van binnen een behoorlijk moderne kerk, maar wel met een aantal mooie details. Vanaf hier zijn we naar het station gelopen en zijn we met de trein via Keulen teruggereisd naar huis.

vorigevolgende