Blankenheim – Mirbach (18,5 km)

vorigevolgende

Maandag 10 juli 2017: Blankenheim – Mirbach (18,5 km)

Nadat we eerst lang hadden buiten gezeten, hadden we toch nog een goede nachtrust. Het had in de nacht flink geregend. Alles was behoorlijk opgefrist . En het weer was omgeslagen, wat koeler en een stuk wisselvalliger, alhoewel als de zon even doorkwam het toch nog behoorlijk warm was. Na het ontbijt hebben we eerst gekeken hoever we zouden wandelen. We wilden eerst tot Ripsdorf lopen. Helaas bleek het pension precies op deze dag gesloten vanwege een rustdag. Dus hebben we naar het bed and breakfast adres in Mirbach gebeld. Deze bleek nog beschikbaar.

Nadat we he hotel verlaten hadden liepen we nog een keer door het mooie oude centrum van Blankenheim. Er was ook een bakker waar we onze broodjes voor de eerste paar dagen lunch gekocht hebben. Daarna gingen we omhoog Blankenheim uit. Op een gegeven moment werd het steeds meer bewolkt en viel er even wat lichte regen. We moesten even flink naar beneden en daarna meteen weer stevig omhoog in het bos.

Een stukje voor Ripsdorf kwamen we weer in opener gebied. De zon was weer door gekomen en toch nog behoorlijk heet. Ripsdorf leek wel uitgestorven. Er was weinig te zien. Daarna liepen we een heel stuk door open landschap. De lucht werd steeds donkerder. Een stukje voor Alendorf kregen we al de eerste buitjes over ons heen. Net voor Alendorf kwamen we langs een oude kapel waar je niet in kon. Deze kapel stond op een heuvel vanwaar je een mooi uitzicht had op het dorp..

Daarna ging de route oostelijk van het dorp langs en stevig omhoog langs een kruisweg. Hier begon het stevig te onweren. Dus toen we bovenop waren zijn we snel naar beneden gelopen. We waren nog dicht bij het dorp Alendorf. We zagen een vlag en dachten dat daar wellicht een restaurant was om te schuilen voor de onweersbui. Maar helaas, dat was niet het geval. Dus hebben we toen de regenpakken aangetrokken. We hadden ze nog maar net aan of er kwam een flinke stortbui over ons heen. We hebben even gewacht op een beschutte plaats totdat het ergste voorbij was. Daarna zijn we in de regen via een gemakkelijk pad naar Mirbach gelopen. Toen we in de buurt van Mirbach kwamen werd het weer droog.

In Mirbach kwamen we langs de kerk, waar we nog even binnen zijn geweest. Daarna doorgelopen naar ons bed and breakfast adres geheel aan het einde van het dorp. Er was hier meer dan een kamer, maar wij waren de enige gasten. Het was een prima plaats om te overnachten. ’s Avonds hebben we in het dorp Pflamkuchen gegeten. We hadden twee verschillende besteld, een hartige en een zoete, zodat we ze met elkaar konden delen.

vorigevolgende