Hillesheim – Gerolstein Noord (16 km)

vorigevolgende

Donderdag 13 juli 2017: Hillesheim – Gerolstein Noord (16 km)

We hebben heerlijk geslapen op een zeer ruim bed. We hadden zelf de spullen voor ons ontbijt gekocht. Na het ontbijt zijn we vertrokken. In het centrum van Hillesheim hadden we nog wat broodjes gekocht. Het was een vrij zonnige maar frisse dag. Vooral in de ochtend was het koud. Deze etappe was weer wat heuvelachtiger dan dat we de laatste dagen gewend waren.

We verlieten Hillesheim langs de oude stadsmuren. We liepen vast en moesten een stukje omlopen vanwege de werkzaamheden. Daarna volgde er een vlak stuk. We passeerden een mooi meertje. Zo’n vijf kilometer verder op moesten we flink omhoog. Na deze klim bereikten we een publieke picknickplaats, waar we geluncht hebben. Dat was op een hoog punt met een fraai uitzicht.

Daarna gingen we naar beneden door mooie korenvelden. We passeerden Roth en moesten weer omhoog totdat we het bos bereikten. We kwamen hier langs een rotsachtig terrein met enkele grotten en paden naar beneden de grotten in. Net voorbij de top was een heerlijk rustbankje in de zon, waar je voeten omhoog kon doen. We hebben hier gerust en genoten van het uitzicht.

Daarna gingen we in enkele fases naar beneden, veelal over heerlijke graspaden. We passeerden een stuwmeer en kwamen kort daarna langs een grote camping. Er volgde nog een flinke heuvel met een rotspunt bovenop. Dit noemen ze wel de Dolomieten van de Eifel. Nadat we weer beneden waren kwamen we het noorden van Gerolstein binnen. Hier was het nog even zoeken naar het hotel wat in de ochtend gereserveerd hadden. Het was namelijk op een heel andere plaats dan aangegeven op google maps.

Het was een pension dat gerund werd door een bejaard echtpaar, dat niet al te goed ter been meer was. Het was een simpel maar verder prima overnachtingsadres. Er was een goede douche, we hebben er s’ avonds heerlijk gegeten en er was in de ochtend een prima ontbijt.

vorigevolgende