Gerolstein – Neroth (12 km)

vorigevolgende

Vrijdag 27 april 2018: Gerolstein – Neroth (12 km)

In de mei vakantie van 2018 hebben we onze wandeltocht langs de Eifelsteig afgemaakt. Het was de laatste weken erg warm geweest, daarom zaten inmiddels de meeste bladeren net aan de bomen en was er veel bloesem langs de route, kortom het werd een schitterende tocht om echt van te genieten. Ook het weer was prima op deze dag, veel zon en zo’n 17 graden.

We zijn in de ochtend vanaf huis met de auto naar Gerolstein gereden. We hebben de auto geparkeerd vlakbij het station, 5 Euro voor 8 dagen. Om kwart voor twee in de middag begonnen we aan deze korte etappe. We liepen door het centrum naar het punt waar we in 2017 de route verlaten hadden. Het ging meteen omhoog, eerst door een straat en daarna een lang trappenpad richting de burcht. We konden hier meteen genieten van alle bloeiende bomen, struiken en planten.

Bij de ingang van de burcht kwamen we langs een picknicktafel. Daar hadden we onze lunchpauze. Na onze lunch liepen we eerst nog even langs prachtige villa’s, vervolgens volgde er voornamelijk bos. Het ging nog een behoorlijke tijd flink omhoog. We liepen even mis, maar waren weer snel terug op de route richting het hoogste punt van de dag, de Dietzerley. We hadden hier een prachtig uitzicht over de omgeving, alhoewel we de uitkijktoren niet eens zijn opgegaan. Hier hebben we op een picknickbank heerlijk in de zon onze inwendige mens nog wat versterkt.

Daarna volgde er een lang stuk bos. Op een gegeven moment moesten we een stukje omlopen vanwege boswerkzaamheden. Een paar kilometer verder kwamen we weer terug op de officiële route. Tegen het einde van de etappe gingen we duidelijk naar beneden richting Neroth. Het laatste stukje werd het opener. Neroth lag er prachtig bij. Het was vanaf de route nog een kleine kilometer lopen naar ons hotel.

We hadden in ons hotel een heerlijke douche en een goed bed en we hebben er heerlijk verse asperges gegeten.

vorigevolgende