Himmerod – Bruch (21 km)

vorigevolgende

Dinsdag 1 mei: Himmerod – Bruch (21 km)

We hebben heerlijk geslapen in de Gaststätte. Na een eenvoudig ontbijt met broodjes en een ei vertrokken we voor de langste etappe van deze wandelweek. Maar het viel uiteindelijk erg mee omdat er niet al te veel heuvels waren. Het was droog en koud, zo’n 12 graden maximaal. In de ochtend was het nog een stuk kouder met veel wind. We liepen daarom in onze thermoskleding.

Het begon behoorlijk vlak. Later waren er nog wel enkele heuvels die niet al te hoog waren, maar soms wel eventjes steil. We liepen veel langs riviertjes. Eerst was het afwisselend bos en open. Daarop volgde een stuk door het bos. Een stukje voor Landscheid gingen we even behoorlijk omhoog en kwamen we in open gebied terecht. Niet voor Landscheid passeerden we een prachtig bloeiend koolzaad veld.

We gingen Landscheid niet echt in, maar passeerden dit dorpje langs de zuidrand. Een stukje voorbij Landscheid gingen we weer het bos in, eerst nog bovenlangs met af en toe mooie uitzichten. Daarna volgde er een afdaling naar de rivier de Sau. We volgden dit bochtige riviertje een heel stuk. Op een gegeven moment moesten we even naar boven en daarna meteen weer naar beneden.

In de laatste paar kilometers moesten we nog even een heuvel op en daarna weer naar beneden. We staken het riviertje over en kwamen Bruch binnen. Onze overnachtingsplaats in de burcht was aan de zuidkant van het plaatsje. We hadden er een prachtige kamer met bijpassende inrichting. Aangezien er geen restaurants in het dorp waren bood de gastvrouw ons een drie gangen diner aan. Dat werd bereid door een vriendin van de gastvrouw. Het eten was voortreffelijk en niet duur. We aten gezamenlijk met nog vier gasten. Een stel kwam uit Zwitserland, die graag in oude burchten overnachtten. Een ander, zeer alternatief stel kwam uit Duitsland en vertelde ons dat ze op zoek waren naar een burcht/kasteel wat ze dan wilden kopen. Maar ja of dit moesten geloven wisten we niet, want wellicht wilden ze alleen maar interessant doen. Na de maaltijd trokken we ons terug in onze mooie kamer.

vorigevolgende