Hammer – Einruhr (11 km)

vorigevolgende

Donderdag 6 juli 2017: Hammer – Einruhr (11 km)

We hebben op het zachte gras heerlijk geslapen. We hebben in de ochtend rustig aangedaan want we hadden maar een korte etappe voor de boeg. Bij het opbreken hebben we de tent nog even in de zon opgehangen, zodat we de tent geheel droog in konden pakken. Dat was wel zo prettig omdat we de eerst volgende dagen waarschijnlijk niet meer zouden kamperen. Het was een hete dag, bijna 30 graden. Eerst was er zon. Tijdelijk waren er wat meer wolken en een druppel regen gevolg door meer zon. Later in de middag kwamen er enkele stevige onweersbuien.

Na ons vertrek voerde de Eifelsteig ons eerst nog langs de publieke camping van Hammer. Daarna ging het meteen weer omhoog. We liepen door afwisselend bos en weilanden met soms mooie uitzichten. Op een gegeven moment daalde we af naar Einruhr. Daar hebben we eerst geluncht. Daarna hebben we nog een kleine 2 kilometer boven langs het dorp gelopen, zodat de tocht van de volgende dag naar Gemünd iets korter zou zijn.

He was heet en we hadden alle tijd. Er waren veel bankjes waar af en toe even een pauze namen. Op een gegeven moment kwamen we bij een grote overdekte picknickplaats van Einruhr. Daar waren heerlijke stoelen waar je zo in slaap viel. Opeens werd de lucht pikzwart. Dus gauw naar het dorp. Het was vanaf dit punt nog een kilometertje lopen. Gelukkig waren we in het hotel voordat de onweersbui los barstte.

We verbleven in een typisch Duits Fachwerk gebouw. De eigenaren waren twee Nederlandse mannen, volgens ons een homostel. Ze hadden alle aandacht voor hun gasten. ’s Avonds zijn we uit eten geweest. We vonden een terras valk aan het meer met uitzicht over het meer. Helaas duurde het niet lang voordat er weer een stevige onweersbui kwam, dus daarom moesten we naar binnen verhuizen. We vonden dat we deze dag wel een toetje verdiend hadden waar Anja zichtbaar van genoot (zie foto).

vorigevolgende