Elst – Nijmegen (16 km)

Zaterdag 5 september 2020: Elst – Nijmegen (16 km)

Op deze zaterdag hadden we weer zin om een etappe langs een lange afstandswandelpad te lopen. Aangezien we weer op tijd thuis moesten zijn hebben we deze korte etappe uitgekozen. In de ochtend regende het nog, maar het was net op tijd droog voor de start van de etappe en de zon kwam toen meteen door.

We zijn met de auto naar het station van Elst gereden. Daar is een mooie gratis P+R, waar we onze auto konden parkeren. Het Romeinse Limespad kwam langs het station. We liepen eerst door een woonwijk en park van Elst, waar we langs een plek kwamen waar overblijfselen uit het Romeinse rijk gevonden waren. Daarna verlieten we langs een drukke weg Elst. De eerst volgende kilometers waren om zo snel mogelijk te vergeten, want we liepen een heel stuk op langs de autoweg, ook al ging dit door het park Lingezegen.

Vanaf Bemmel werd de route aantrekkelijker. Daar viel de route een stuk samen met een klompenpad. Het ging hier over graspaden met stukjes aangelegde natuur. Even verder bereikten we het landgoed Doornik. Dit was een mooi natuurgebied om door te lopen. Na dit landgoed gingen we de dijk langs de Rijn op. We passeerden fort Lent, waar niet al te veel aan te zien viel. We hadden wel mooie uitzichten over de Rijn.

De route langs de Rijn ging over paden zonder gemotoriseerd verkeer. Eerst was het een graspad, daarna een stukje over een betonpad en verder over een gravelpad. Onderweg bij een groot beeld hebben we geluncht. Daarna zijn we doorgelopen naar de nieuwe Waalbrug. Daar hebben de Waal overgestoken. Daarna was het nog een paar kilometer lopen naar het station, waar we iets over twee uur in de middag aankwamen. We zijn met de trein teruggereisd naar Elst waar onze auto stond.