Arnhem – Elst (17,5 km)

Vrijdag 7 mei 2021: Arnhem – Elst (17,5 km)

Op een mooie maar echt frisse voorjaarsdag hebben we deze etappe gelopen. Omdat het nog corona tijd was besloten we opnieuw de fietsen te gebruiken en het openbaar vervoer te mijden. We reden eerst met de auto naar Elst, waar we de auto in een woonwijk vlakbij het station geparkeerd hebben. Daarna zijn we naar het station van Arnhem gefietst en hebben de fietsen in de bewaakte NS fietsenstalling neergezet.

De etappe begon in het centrum van Arnhem. We liepen eerst naar de Rijnbrug en staken daar de Rijn over. Aan de zuidkant van de rivier liepen we meteen door naar het Meinerswijk park. Dat was het mooiste deel van de etappe, want je zat meteen in een prachtig waterrijk natuurgebied. Nu het lente was, was dit extra genieten. In dit natuurgebied kwamen we langs een grote picknickbank in de zon en uit de wind. Dat was een ideale plek voor onze eerste lunch.

Na dit eerste deel van de etappe ging het Romeinse Limespad verder om de Arnhemse woonwijken heen. Dat was soms best aardig lopen, maar niet echt spectaculair.

Nadat we Arnhem achter ons gelaten hadden, liepen we door het Lingezegen pad over een verharde weg waar verder geen verkeer was. Dit was aangegeven als een ideale weg voor hardlopers. Wij liepen in een rustige wandelpas over dit traject richting Elst. In Elst maakten we nog een klein ommetje langs de kerk, voordat we richting het station van Elst liepen, het einde van onze etappe. We zijn via het centrum van Arnhem terug naar huis gereden omdat we onze fietsen nog moesten ophalen.