Tournavaux – Bohan (14,5 km)

vorigevolgende

Zondag 1 juli 2018: Tournavaux – Bohan (14,5 km)

We moesten op deze dag echt ervaren dat we om Frankrijk waren. Het ontbijt was echt op z’n Frans met stokbrood, croissant, jam, franse kaas en koffie erbij! We hadden het ontbijt al zo vroeg mogelijk gedaan om zo op tijd te kunnen vertrekken.
Rond negen uur gingen we weg. Het was alweer behoorlijk warm en zeer zonnig en uiteindelijk werd het weer bijna 30 graden. Gelukkig ging een groot deel van de route door het bos. We moesten eerst weer omhoog om zo na ongeveer een kilometer weer terug bij de route te komen.

Het eerste stuk tot Naux was niet lastig. Eerst nog wat omhoog en daarna beneden naar de rivier. We staken de rivier via een voetgangersbruggetje over. Naux was een klein stil dorpje. Het was hier even naar de route zoeken. Er waren hier geen wit rood tekens meer maar gele route aanduidingen. Het ging geleidelijk aan steeds verder omhoog. Op een gegeven moment even naar links en wat naar beneden en daarna weer verder omhoog.

We kwamen bij een kruising. We wisten het niet meer, moesten we hier links naar beneden of toch rechtdoor. Achteraf kwamen we er achter dat we het verkeerde pad gekozen hadden, want we hebben uiteindelijk minstens twee tot 3 kilometer omgelopen. We namen het pad naar links terwijl we rechtdoor hadden moeten lopen. Het ging hier al vrij snel zeer steil naar beneden, wel een goede oefening. Toen kregen we door dat we niet de juiste route gekozen hadden.

Toen we weer in de buurt van de rivier kwamen werd het vlakker. We bleven onze weg maar vervolgen en bereikten uiteindelijk een dorpje, Les Hautes-Rivières. Eerst liepen we nog langs rustige mooie straatjes. Op een geven moment moesten we de Semois oversteken en moesten we een heel stukje langs een heel drukke weg lopen in de volle zon. Wat verder konden we de brug weer over, maar nu volgde een lelijk stuk door een industrie gebied voordat we bij Failloué weer op de GR16 kwamen.

We begonnen inmiddels trek te krijgen, maar bankjes om te zitten waren er niet. Eindelijk zagen we net voordat we België bereikten een mooi stukje gras in de schaduw! Hier was het tijd voor onze lunch en een telefoontje naar Nederland. Na onze lunch waren we snel in Nederland. We kwamen langs een paar woningen die erg achteraf lagen. In België ging het al snel weer behoorlijk steil omhoog gevolgd door een wat vlakker stuk.

We kwamen bij een kruis met een prachtig uitzicht over de rivier en Bohan. Vanaf hier was het heel steil naar beneden naar Bohan. We waren er tegen vier uur en besloten om niet meer verder te gaan. Het was warm, zon en nog eens zon en er zou nog een steile klim en daling volgen. We hebben eerst op het terras thee gedronken en daarna boodschappen gedaan bij de plaatselijk supermarkt die ook op zondag open was.

Vanaf hier was het nog zo’n anderhalve kilometer lopen naar de camping, maar gelukkig wel vlak. We kregen een mooi plekje vlak bij de rivier. Het was wel in de volle zon. Maar die ging al vrij snel schuil achter de heuvels. Er kwamen nog vele kano’s langs. Dit was hier heel populair. De rivier was ook prachtig voor een kanotocht. We kookten onze eigen maaltijd met rijst die we in de supermarkt gekocht hadden. Daarna zaten we nog een tijdje buiten totdat het donker werd. Het was hier een heerlijke zachte grasmat om op te slapen.

vorigevolgende