Bohan – Mouzaive (14 km)

vorigevolgende

Maandag 2 juli 2018: Bohan – Mouzaive (14 km)

We hebben een rustige nacht gehad en heerlijk geslapen. We werden wakker met zon en een blauwe lucht. Het werd weer een hete zonnige dag van bijna 30 graden, waarop opnieuw menig zweetdruppeltje zou vloeien. We hebben eerst buiten ontbeten en daarna opgebroken en vertrokken. We liepen eerst weer anderhalve kilometer terug naar Bohan. Voordat we verder gingen hebben we eerst boodschappen voor de lunch ingeslagen.

Nadat we weer op de route waren werden we meteen getrakteerd op een flinke nogal steile heuvel. We moesten in iets meer dan 2 km, 170 meter stijgen en dan bijna meteen weer 170 meter dalen! De route moest echt over het hoogste punt heen. Het leken wel steile Alpenpaadjes, dat was precies waarom we hier wilden wandelen.
Na de afdaling waren we meteen in het volgende dorpje Membre. We gingen dwars door het toch nog redelijk uitgestrekte dorp heen. Ook hier door het dorp heen langs de kerk op om hoog en daarna toch weer naar beneden.

Toen we het dorp uitgingen kwamen we op een gemakkelijker langzaam klimmend pad meest door het bos. Daar waren we blij mee, want de schaduw was toch wel echt lekker met de warmte. Pas toen we het bos uitkwamen zagen we een bankje om te rusten. Het was net weer in de zon, maar er stond gelukkig een stevige wind, zodat we het er toch wel even konden uithouden. We namen een zoet broodje voor de nodige energie. Daarna vervolgden we onze tocht weer.

Het eerste gedeelte na de rustpauze ging door een open gebied. We waren blij dat we een paar kilometer verder weer in het bos kwamen. Daar volgde een stevige afdaling met soms even mooie uitzichten naar het dorpje Vresse-sur-Semois. In het centrum van dit dorpje was een mooi terras in de schaduw. Daar hebben we koffie gedronken en onze watervoorraad bijgevuld met heerlijk koel water.

We gingen over een mooi bruggetje het dorpje uit langs de rivier op. Het was even zoeken naar de juiste weg. We liepen eerst iets te ver door en moest weer even terug om een zeer smal paadje omhoog te vinden. Het ging hier wel flink omhoog maar niet zo steil als eerder in de ochtend. Als je dan boven op de heuvel bent denk je dat je verder over de rug kan lopen en dat het hier een stuk gemakkelijker zou worden. Maar dat was zeker niet het geval, want het ging hier steeds sterk op en neer, soms zelfs heel steil.

Aan het einde van de kam gingen we naar beneden naar het klein dorpje Charière. Het was hier heel heet in de zon. Het viel niet mee, vooral niet het laatste stuk in dit dorpje omdat we daar weer omhoog moesten. Op een gegeven moment kwamen we weer in het bos en was het een stuk koeler. We moesten in het bos eerst nog verder omhoog tot we weer helemaal uit het dal waren en daarna meteen weer steil naar beneden naar Mouzaive. Het was de dag wel met de vele stevige heuvels, een prima training voor de Alpen.

Vanaf Mouzaive was het nog 1,5 km naar de camping over een bijna vlakke weg. Er was nog veel ruimte. Deze camping bleek dezelfde eigenaar te hebben als de vorige camping. De campingeigenaar herkende ons meteen. We hadden weer een prachtige plaats aan het water en bankjes langs het water waar we goed op konden zitten. We waren toch nog aardig vroeg. We hebben rustig aangedaan met het opzetten van de tent. Daarna hebben we gedoucht en eten gekookt. In de avond was er een groot voetbalfeest bij de kantine want het was België tegen Japan op de WK. Uiteindelijk wist België te winnen alhoewel ze eerst achter stonden. Het was daarom aan het einde van de wedstrijd een luid gejoel. Gelukkig was het feest op tijd afgelopen, zodat we toch nog goed konden slapen.

vorigevolgende