Monthermé – Tournavaux (12 km)

volgende

Zaterdag 30 juni 2018: Monthermé – Tournavaux (12 km)

Op deze dag hadden we eerst vanaf huis naar Givet met de auto gereden en daarna met de trein naar Monthermé. Het was meteen een hete dag met veel zon en bijna 30 graden. Alhoewel er 12 km voor deze etappe stond hadden we uiteindelijk bijna 15 km gelopen, dat is inclusief vanaf het station naar het beginpunt van de GR16 en vanaf het eindpunt van de etappe naar ons overnachtingsadres.

Zo tegen half twee kwamen we in Monthermé aan. Vanaf hier moesten we eerst een kleine twee kilometer langs een weg in de volle zon naar het begin van de route lopen. Daarna volgde nog een paar kilometer door het stadje, ook in de volle zon. Het viel niet mee. Daar bereikten we de eerste klim. Het was meteen een van de langste van de hele GR16, meer dan 200 meter omhoog. In de rest van de etappe ging het constant op en neer. We vielen dus meteen met de neus in de boter.

We verlieten eerst Monthermé in westelijke richting om daarna bovenlangs in oostelijke richting Monthermé weer te passeren. We hadden regelmatig mooie uitzichten over het stadje en konden ook boven op “genieten” van de harde muziek van een festival dat net begonnen was.

Halverwege de etappe kwamen we langs een restaurant. Daar hadden we thee gedronken op een terras. Je moest echt naar binnengaan om de thee te bestellen en mee te nemen, want een ieder was diep verzonken in een voetbalwedstrijd van Frankrijk voor de EK, die juist bezig was.

De rest van de etappe ging veelal door het bos. We kwamen nog langs een aantal mooie rotspartijen. Bij het punt dichtbij Tournavaux namen we een pad binnendoor vrij steil naar beneden. We zochten hier naar de camping, maar die bleek er niet meer te zijn.

Inmiddels was het al na zeven uur en we hadden nog geen overnachtingsplaats. In het centrum van Tournavaux was een restaurant met een aantal kamers. Maar die bleek vol te zijn. We kregen het advies om schuin aan de overkant naar een andere bed and breakfast te gaan, Die was dicht. Er stond wel een telefoon nummer. Daarop kregen we helaas geen gehoor. Wat nu, even terug naar het restaurant, maar die wisten het ook niet meer. Nog maar een keer proberen te bellen. Nu kregen we wel gehoor. En er was nog voldoende plaats. Wij waren de enige gasten.

Er was een zeer ruim veld achter het huis met tuintafels en stoelen vlak aan de rivier. Daar hadden we onze maaltijd bereid, ons meegebrachte adventure food. Ook konden we zelf een biertje halen bij de bar. De keuze was enorm. We hadden een lekker biertje gevonden. Daarna hadden we ons nog even gedoucht. Het was een eenvoudige maar verder prima stille kamer voor een goede nachtrust.

volgende