Mouzaive – Frahan (8 km)

vorigevolgende

Dinsdag 3 juli 2018: Mouzaive – Frahan (8 km)

We werden s’ ochtends wakker met een donkere dreigende lucht. Er leken stevige buien in te zitten. Er volgde echter maar een paar druppels regen en daarna weer zonnig en heet, ruim 30 graden. We hebben het daarom op deze dag rustig aangedaan. Nadat we ontbeten hadden en opgebroken waren, moesten we eerst weer anderhalve kilometer terug naar de GR16 in Mouzaive.

Als je zo op het kaartje keek leek de etappe niet al te lastig. Maar in werkelijkheid ging het steeds sterk op en neer en vaak zeer steil! Dat was af en toe echt een uitdaging. Ook het eerste korte stuk van Mouzaive naar Alle kende al de nodige utidagingen. In Alle hebben we eerst boodschappen gedaan voor onze lunch van de komende twee dagen bij de supermarkt en de bakker. Daarna hebben we koffie gedronken op een terras in de schaduw. Het was nog ruim voor de middag, broeierig en inmiddels al bijna dertig graden!

Na onze koffiepauze moesten we eerst eens tukje langs de rivier in de hete zon. We zagen hier heel veel kayaks en weinig mensen. Daarna kwamen we in het bos, wat wel wat verkoeling bracht. Maar we moesten wel meteen steil omhoog en daarna bijna meteen weer naar beneden en even verder weer steil omhoog langs mooie villa’s. Af en toe hadden we mooie uitzichten.

Na de huizen gingen we het bos weer in. Eerst ging het rustig omhoog, maar daarna steil naar beneden gevolgd door een sterk op en neergaand pad totdat we bij de rivier aankwamen. Aan de overkant was een grote camping. We hebben hier een tijdje bij de rivier gezeten, wat gegeten en verder genoten van de mooie omgeving.

Na onze lunch volgde het laatste stuk over de crêtes van Frahan. Op de kaart leek het niet al te lastig, maar in werkelijkheid was dit een echt lastig stuk met steile hellingen veel stenen, soms zelfs trappen. Het was wel een mooie omgeving om in te lopen. Dit ging zo door totdat we in Frahan aankwamen.

We hadden een B&B geboekt. We werden zeer vriendelijk ontvangen met een drankje van het huis. Het huis stond op een mooie plek. Het was binnen heel gezellig met allerlei plekjes waar je kon zitten. Ook was er een keuken waar je eigen eten kon bereiden en die bleken we nodig te hebben. Het enige restaurant in Frahan was namelijk in de verbouwing en dicht. We hebben daarom onze laatste gedroogde Adventure maaltijd aangebroken. Verder hebben we rustig aangedaan en nog wat in boekjes gekeken die er lagen en nog wat naar voetbal gekeken.

vorigevolgende