GR5 Villars Les Blamont – Saint Hippolyte (10,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 15 mei 2015: GR5 Villars Les Blamont – Saint Hippolyte (10,5 km)

Deze dag stond in schril contrast met de overige wandeldagen. Het was heel koud, zo’n 5 tot 7 graden en de hele dag regen. We hadden deze korte etappe overgelaten voor een minder mooie dag. En aan deze criteria voldoet deze dag perfect. Dit doet me denken aan andere GR5 reisverslagen waar we over veel regen lazen.

Na het ontbijt hebben eerst boodschappen gedaan bij Colruyt. Vanaf de supermarkt zijn we naar het beginpunt gereden in Villars les Blamont. Bij het begin van de wandeling regende het niet al te hard, maar het ging steeds harder. Soms gleden we weg in de modder (klei) en hadden we moeite om staande te blijven

Het eerste stuk ging omhoog door het bos. Daar kwamen we nog een paar GR5 lopers tegen (een met korte broek!!). Halverwege de etappe bereikten we Chamesol, tijd voor een warme bak koffie. Het restaurant bleek niet open te zijn voor koffiedrinkers, maar de bedienste streek de hand over haar hart, dus konden we toch koffie krijgen.

Daarna zijn we doorgelopen, eerst nog vlak, en later naar beneden, maar de afdaling viel alleszins mee. We kwamen nog langs een kapelletje met een fraai uitzicht over Saint Hippolyte. Daarna was het nog even lopen tot het eindpunt. We hebben bij terugkomst in het hotel daar nog even een heerlijke warme bak thee gedronken. Daarna heeft Gijs de moed weer bijeengeraapt om met de fiets naar de auto te rijden, een stevige klim in de koude regen.

Na een warme douche en een tijdje rust in het hotel zijn we die avond gaan eten bij het restaurant aan de overkant van de weg. Vanuit onze stoel hadden we een fraai uitzicht over de Doubs.

villars les blamont - saint hippolyte (1)
villars les blamont - saint hippolyte (2)
villars les blamont - saint hippolyte (8)
villars les blamont - saint hippolyte (9)

vorigevolgende