GR5 Roche Sarrasine – Hopitaux Neufs (14,5 km)

vorigevolgende

Zondag 9 augustus 2015: Roche Sarrasine – Hopitaux Neufs (14,5 km)

Het ontbijt was om 8:00 uur. Het ontbijt was muesli met iets aangebrande stokbroodjes met jam en verder thee en jus. Iets na 9:00 uur vertrokken we. Het begon net licht te regenen en dat bleef eigenlijk zo gedurende het grootste deel van de etappe. Soms was het even droog en soms regende het wat harder. De wolken waren laag, dus begon onze etappe in flarden mist. N

Na ruim 1,5 km waren we weer terug op de GR5 en daarna waren we al snel in Les Fourgs, een echt wintersportplaatsje. In een lokale supermarkt met een behoorlijk sortering, hebben we wat fruit en eten gekocht en koffie gedronken. Daarna gingen we het dorpje uit en klommen over een grasveld naar een kapelletje wat zo af en toe aan ons gezichtsveld onttrokken werd vanwege de lage wolken. Het was hier wel even zoeken om het juiste pad door het grasveld te vinden.

Het eerste gedeelte tot Les Fourgs ging over asfaltweggetjes, maar daarna liepen we een lange tijd voornamelijk door weilanden met opnieuw veel koeien en zo af en toe even een onverharde weg. Op onze lunchtijd kwamen we langs een abri. We hebben daar even binnen gezeten voor onze lunch. Dat was wel even lekker na een lange tijd in de regen gelopen te hebben. Even verder was er nog een veel grotere en luxere abri, maar die was op deze dag bezet vanwege een bruiloftsfeest. Nu begrepen we waarom er inderdaad geen overnachtingsmogelijkheid was in Les Fourgs.

Vanaf deze abri gingen we opnieuw de weilanden in. We moesten regelmatig door heel nauwe doorgangen waar het een uitdaging was om onze regenpakken en onze rugzakken niet te beschadigen aan het prikkeldraad. Dus heel voorzichtig daar door heen. Uiteindelijk kwamen we weer uit bij een bredere weg, eerst onverhard en later asfalt. Bij Hopitaux Vieux werden we nog weer even omhoog gestuurd. En langs een enigszins glooiend pad liepen we richting Hopitaux Neufs.

Het was eindelijk net droog geworden, dus besloten we toch maar te gaan kamperen. We konden de tent droog opzetten en daarna hebben we ons gedoucht. Toen begon het toch weer te regenen. We zijn naar de pizzeria gelopen om een pizza te eten en we namen een heerlijke toetje voor toe om alvast te vieren dat Anja de volgende dag jarig was. Daarna zijn we weer teruggelopen naar de camping en zijn we gaan slapen. Het regende bijna de hele nacht.

roche sarrasine - hopiteaux neufs (4)
roche sarrasine - hopiteaux neufs (6)
roche sarrasine - hopiteaux neufs (9)
roche sarrasine - hopiteaux neufs (11)
roche sarrasine - hopiteaux neufs (17)

vorigevolgende