GR5 Saint Hippolyte – Fessevillers (18 km)

vorigevolgende

Donderdag 14 mei 2015: GR5 Saint Hippolyte – Fessevillers (18 km)

Deze dag, hemelvaartsdag, was een prima wandeldag, een heerlijke temperatuur van maximaal 20 graden en afwisselend zon en wolken, maar droog tot de avond. Pas tijdens ons diner begon het te regenen.Dit was een mooie etappe met flink wat klimwerk!

In de ochtend zijn we na ons ontbijt eerst met de auto van Etupes naar Saint Hippolyte gereden. Onderweg hebben we nog even boodschappen gedaan bij de Lidl in Exincourt. Zo rond 10:00 uur kwamen we aan in Saint Hippolyte en we konden we meteen al inchecken in het hotel. Gijs heeft daarna de auto weggebracht naar het eindpunt in Fessevillers en is daarna teruggefietst naar het hotel. Dit was voornamelijk een lange afdaling. Pas tegen 12 uur verlieten we het hotel voor onze wandeling. We moesten ons echt een weg banen door alle motorrijders heen die op het terras van dit hotel hun pauze hielden.

Na ongeveer 500 meter waren we bij de GR5. Het ging meteen een flink stuk, ruim 100 meter, omhoog en daarna weer even ver naar beneden. We moesten meerder malen een afrastering openen om een weitje te kunnen doorkruisen. Ook in het verdere verloop van deze dag gebeurde dit nog diverse malen. We kwamen we langs een idyllische plek voor onze lunch. Even later zijn we de Doubs overgestoken bij Soulce Cernay. Daarna kwam er een stevige klim van wel bijna 500 meter omhoog. Aan het einde van de klim en een korte afdaling bereikten we het dorpje Courtefontaine. Even voorbij dit dorpje moesten we weer een groot weiland oversteken, maar deze keer was alles heel duidelijk.

Na deze passage liepen we voornamelijk verder via verharde wegen. Het ging opnieuw op en neer. Iets na 18:00 uur kwamen we na een laatste klim aan bij het eindpunt. Vanddar zijn we teruggereden naar het hotel. Daar ontmoeten we dezelfde Duitse man die we ook al in Etupes ontmoeten. Hij had de pas er goed in, zo’n 30 – 35 km per dag.

saint hippolyte fessevillers (1)
saint hippolyte fessevillers (9)
saint hippolyte fessevillers (13)
saint hippolyte fessevillers (19)
saint hippolyte fessevillers (26)
saint hippolyte fessevillers (35)

vorigevolgende