GR5 Brevilliers – Etupes ZO (20 km)

vorigevolgende

Dinsdag 12 mei 2015: GR5 Brevilliers – Etupes ZO (20 km)

Op deze dag werden we gewekt met een prachtige blauwe lucht. Om 8:00 uur hebben we ontbeten met stokbrood, croissant jam en Franse kaas, dus een typisch simpel Frans ontbijt.
Na het ontbijt hebben we boodschappen gedaan bij Lidl in Exincourt, een paar kilometer vanaf het hotel. Daarna zijn we doorgereden naar Brevilliers. Daar hebben we de auto geparkeerd, ons lunchpakket klaargemaakt en daarna iets na 10:00 uur zijn we begonnen met etappe. Het was deze dag we erg warm met een middagtemperatuur van zo’n 30 graden.

Het eerste kilometers van de etappe waren erg zonnig en dus erg warm. Daarna kwamen we in het bos en dat was een hele verademing. Net voor Chatillon kwamen we weer in de zon en van af dit punt was de route bijna geheel zonnig tot en met de plaats waar we het kanalengebied bereikten. En dat viel niet mee met deze hoge temperaturen. Gelukkig konden we net voor Nommay nog mooi plekje in schaduw vinden voor onze lunch.

Vanaf Nommay liepen we eerst langs meertjes (zandafgravingen voor autoweg) en verder op langs kanalen. Bij de kanalen was er eindelijk gelukkig meer schaduw en daar waren we erg blij mee.

Vooral bij Fesches le Chatel (waar het boekje van de Vogezen echt ophoudt) begon bij Anja de vermoeidheid op te vallen. Vanaf dit punt was het nog 6,5 km lopen naar het hotel, wat 2,5 km van de route aflag (punt 8 in het Jura boekje). Anja had op deze dag behoorlijk last van de spieren (waarschijnlijk nog van de afdaling vanaf de Ballon d’Alsace, twee dagen eerder) en de hitte. Daardoor waren we uiteindelijk pas na 17:30 uur in het hotel.

Daarna heeft Gijs met de fiets de auto nog opgehaald. Daarna hebben we gedoucht en zijn we uit eten geweest in Adincourt bij een Chinees, waar wij ongeveer de enige gasten waren.

brevilliers - etupes (1)
brevilliers - etupes (6)
brevilliers - etupes (10)
brevilliers - etupes (13)
brevilliers - etupes (17)

vorigevolgende