Tienhoven – Soestdijk (21 km)

vorigevolgende

Dinsdag 4 oktober 2022: Tienhoven – Soestdijk (21 km)

Het begon inmiddels herfst te worden en de eerste bladeren begonnen nu echt te kleuren. Met de zon erbij was het een heerlijke wandeldag. We zijn in de ochtend eerst met de auto naar Soestdijk gereden. Vanaf Soestdijk zijn we met het openbaar vervoer naar Tienhoven gereisd. Dat was een behoorlijk omslachtige reis, eerst met de bus naar Hilversum, dan met de trein naar Utrecht Overvecht en op het laatst weer met de bus naar Tienhoven.

De etappe begon voor ons bij de Nederlands Hervormde kerk in Tienhoven. Na een paar honderd meter lopen kwamen we op een wandelpad langs de plassen. Het was hier metee heel mooi om te wandelen. Even verder op een bankje bij een plas hebben we onze eerste lunchpauze genomen. We zaten hier heerlijk in de zon met uitzicht over de plas.

Na deze lunchstop liepen we verder op een kaarsrecht fietspad door een waterrijk natuurgebied richting het Gooi. We volgden dit pad een aantal kilometers. We kwamen op dit pad regelmatig fietsers tegen, die ook van het mooie weer genoten. Verderop kwamen we door de buurtschap Egelshoek, waar de omgeving flink ging veranderen. Want vanaf dit punt liepen we over een wandelpad het Gooi in naar de Hoorneboeg. We liepen hier een stukje langs een ietwat heuvelachtig heidegebied.

Al snel waren we weer in een bosgebied met oude dikke bomen. In dit gedeelte in de richting van Lage Vuursche liepen we eerst een stukje over bospaden. Niet veel verder liepen we al weer over fietspaden tot bij Lage Vuursche. We staken de spoorlijn en de A27 over via een viaduct. Net voor Lage Vuursche kwamen we langs het Nivonhuis. Het was bij dit huis een drukte van belang met spelende kinderen.

In Lage Vuursche kwamen we langs de pannenkoeken restaurants. In deze restaurants hebben we in het verleden al meerdere malen gegeten. Ze lokten ook nu weer aan, maar het was het verkeerde tijdstip, even na drie uur in de middag. Na Lage Vuursche liepen we eerst een stuk langs een fietspad richting Soest.

Verderop verlieten we dit fietspad weer, omdat we richting het heide en stuifzand gebied de Stulp gingen. Het Utrechtpad liep langs de randen van dit natuurgebied. Dit was een prachtig gedeelte van de etappe. Het laatste deel ging weer door het bos dicht langs het paleispark. De laatste kilometer ging over het fietspad langs een drukke weg en vanaf deze weg hadden we een mooi uitzicht op paleis Soestdijk. Aan het einde van de etappe zijn we met de auto naar huis gereden.

vorigevolgende