Amersfoort – Soestdijk (18 km)

vorigevolgende

Woensdag 16 maart 2022: Amersfoort – Soestdijk (18 km)

Op een mooie dag in maart besloten we om weer een etappe van het Utrechtpad te lopen. We besloten vanwege het hoge aantal corona besmettingen nog geen gebruik te maken van het OV. In de ochtend zijn we met de auto naar Soest gereden. We hebben in de woonwijk vlakbij Paleis Soestdijk onze auto geparkeerd. Vanaf dit punt zijn we met de fiets naar het station van Amersfoort gereden, waar we de fietsen in de bewaakte fietsenstalling achtergelaten hebben.

Vanaf het station zijn we naar het centrum van Amersfoort gelopen. Bij de Koppelpoort bereikten we het Utrechtpad. Het eerste deel van de etappe liep langs de havens van Amersfoort. Op een bankje in de zon hadden we onze eerste lunchpauze. Na de pauze ging het Utrecht verder door een woonwijk. Daarna liepen we verder langs de rand van Amersfoort langs de wijken Schothorst en Hoogland. Dit was bepaald niet het mooiste deel van de etappe.

Bij de wijk Hoogland liepen we de polder in langs een vrij rustige asfaltweg. Vlakbij de Coelhorster kapel hadden we onze tweede lunchpauze op een bankje met uitzicht over de weilanden. Vervolgens liepen we verder richting de Eem en werd het heel stil. We liepen hier langs enkele waterrijke beschermde natuurgebieden met veel vogels.

Voorbij het voormalige stoomgemaal Zeldert gingen we een graspad op die over de dijk langs de Eem liep. Het was een behoorlijk ongelijk pad en dus niet al te prettig om te lopen, maar wel mooi. Ook de rijen knotwilgen maakten dit pad extra aantrekkelijk. Aan de over kant van de Eem zagen we Baarn al liggen. Maar we moest eerst doorlopen tot net voorbij de A1 om daar de Eem over te steken.

Aan de andere kant van de Eem liepen we Baarn in. Het Utrechtpad ging eerst nog minstens een kilometer langs de Eem op voordat we Baarn echt ingingen. Bij het dorpspark hebben we nog even gepauzeerd. Vervolgens liepen we verder langs het station van Baarn richting het Baarnse Bos. We passeerden eerst de grote vijver. Even verder gingen we over een koninklijk pad. Dit pad had aan beiden kanten gesnoeide beukenbomen en later eikenbomen

Aan het einde van het Baarnse Bos bereikten we het eindpunt van onze etappe vlakbij paleis Soestdijk. Vanaf dit punt zijn we naar de auto gelopen en hebben we de fietsen bij het station van Amersfoort opgehaald en zijn we doorgereden naar huis.

vorigevolgende