Amersfoort – Leusden Zuid (14,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 30 september 2022: Amersfoort – Leusden Zuid (14,5 km)

Op een mooie vrij zonnige en koele dag hebben we deze mooie etappe gelopen. We zijn met de auto naar de Leusbroekerweg aan de zuidkant van Leusden gereden. Daar was ruim 500 meter van het Utrechtpad een kleine parkeerplaats voor de auto. Deze keer hadden we de fietsen weer eens mee. We zijn eerst met de fietsen van de auto naar het station van Amersfoort gereden. We hebben de fietsen daar in de bewaakte stations stalling achtergelaten.

Vanaf het station zijn we naar het mooie oude centrum van Amersfoort gelopen, waar we het Utrechtpad weer oppikten. We liepen via mooie oude straatjes en een stukje langs de Amersfoortse grachten naar het Marktplein. Het was hier erg druk vanwege de markt. We liepen langs de Joriskerk naar het parkje bij de ring. Daar was het even zoeken naar het juiste pad want dat was helaas niet al te goed aangegeven. We vonden uit dat we op het de voetpad kruising net voor de brug in het parkje rechts af moesten.

We vervolgden onze weg door het parkje langs de Stadsring. Bij de schilderachtige Waterpoort mochten we een prachtig bruidspaar bewonderen, dat hier hun trouwfoto’s liet maken. Even verder staken we de Stadsring over en niet veel verder bereikten we de Heiligenbergerbeek of te wel de Barneveldsebeek. We liepen een tijdje door een park langs de beek op. Onderweg zagen we een mooi plekje met een bankje voor onze lunchpauze.

Na de lunchpauze vervolgden we ons pad langs de beek. Wat verderop kwamen we even door een mooie woonwijk van Amersfoort. Daarna ging het Utrechtpad verder door het bos vlak langs de snelweg. Deze snelweg staken we over via een wandel en fiets viaduct. Daarna kwamen we in een mooi heide en bosgebied. Eerst ging het nog een stukje over een fietspad. Vervolgens kwamen we op mooie kronkelige wandelpaadjes.

We moesten even om een landbouwenclave heenlopen. Een stukje kwamen we langs een mooi vennetje. Daarna liepen we nog een stukje door het bos totdat we bij een fraai Koetshuis het bos verlieten. We kwamen in meer open gebied met een afwisseling van landerijen en nog kleine stukjes bos. We moesten ook nog even een stukje langs een drukke provinciale weg lopen.

Het laatste stukje van de etappe ging over kronkelige paden door het Landgoed De Boom. Dat was een mooi gedeelte om de etappe mee af te sluiten. Bij het pad dat over het traject van een voormalige spoorlijn liep verlieten we het Utrechtpad en liepen we naar de auto om vervolgens onze fietsen in Amersfoort op te halen en daarna naar huis te rijden.

vorigevolgende