Kustpad – E9

Eerste etappe

Verslag wandeling Kustpad – E9 (2018 – …)

Het Kustpad is deel van de internationale wandelroute E9. De E9 loopt vanaf Portugal tot Estland, maar bevat nog wel een aantal open stukken

Als deel van de GR5 hebben we in 2013 een klein stukje van het kustpad gedaan van Hoek van Holland tot Goedereede. Aan het einde van 2018 zijn we begonnen aan het volgende gedeelte van het kustpad.

In 2019 hebben we in vier dagen van Kijkduin naar Haarlem gelopen. We hebben dat met volle bepakking gedaan ter voorbereiding van onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

In 2020 hebben we van 25-29 mei het gedeelte tussen Makkum en Ferwert gelopen plus de wandelingen A en B. Vanwege de corona crisis hebben we in een huisje in Harlingen overnacht. Dit maakte het mogelijk om zelf te koken en onze verplaatsingen tussen begin- en eindpunt met de auto en de fiets te doen. Het gedeelte van Stavoren naar Makkum hadden we al gelopen als deel van het Zuiderzeepad. Van 22-26 juni hebben we het gedeelte van Callantsoog naar Haarlem gelopen. Van 7-10 juli het gedeelte vanaf Den Oever naar Callantsoog plus een extra wandeling vanaf Den Helder. Ook hebben we op het wad gelopen bij Hippolytushoef. Van 19-21 september hebben we het gedeelte van ’t Zandt naar Nieuweschans gelopen. Van 19-23 oktober liepen we het gedeelte tussen Ferwert en ’t Zandt.

Bijgevoegd vindt u hier de indeling van onze etappes, wanneer we ze gelopen hebben, waar we overnacht hebben en nog wat andere informatie, zoals supermarkten en restaurants. Ook hebben we de begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet, waar wij gebruik van gemaakt hebben.

De informatie op onze website is met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Eerste etappe