Halle-Heide – Borculo (19 km)

vorigevolgende

Maandag 12 juli 2021: Halle-Heide – Borculo (19 km)

Tussen de wisselvallige dagen in was dit een mooie dag om een wandeling te doen. Het was wel broeierig warm, zo’n 25 graden, eerst veel zon en later meer bewolking. We vertrokken deze ochtend niet al te vroeg van huis. We zijn eerst met de auto naar Borculo gereden, waar we de auto aan de noordkant van het centrum in een woonwijk geparkeerd hebben. Daarna zijn we via over het algemeen stille wegen naar het beginpunt bij Hall-Heide gefietst. We hebben daar onze fietsen vastgezet aan de paal van een verkeersbord.

Het eerste deel van de etappe van deze dag was totaal veranderd in vergelijking met de tekst in het boekje. Het was op het grootste deel van deze route heel stil. De wegen en paden waren kaarsrecht en de route was niet al te opwindend. Het grootste deel was wel onverhard. Er was wel even een stukje bij met meer verkeer. Dat ging zo door totdat we bij Ruurlo kwamen.

Onderweg kwamen we wel een mooi bankje tegen voor onze lunchpauze. Net voor Ruurlo liep het Graafschapspad even over dezelfde route als het Trekvogelpad, wat we een aantal jaren eerder al gelopen hadden. Net voor Ruurlo kwamen we langs huize Ruurlo, dat verscholen lag tussen de hoge oude bomen. Het museum was op maandagen gesloten.

In Ruurlo hebben we op een pleintje in het centrum onze tweede lunchpauze ingelast. We vonden het centrum van Ruurlo niet al te bijzonder. Het laatste deel van Ruurlo naar Borculo was wat afwisselender om te lopen. Het was hier wel wat drukker met behoorlijk wat fietsers.

Aan het einde van de etappe gingen we Borculo in. Het Graafschapspunt kwam langs een aantal interessante in mooie punten. Vooral het stukje bij de fontein en de watermolen ging over een idyllische route. We kwamen daarna nog langs de kerk en door de winkelstraat, waar het eindpunt van de etappe was. Daarna zijn we naar de auto gelopen, hebben we de fietsen in Halle-Heide opgehaald en zijn we naar huis gereden na een rustgevende etappe.

vorigevolgende