Doetinchem – Halle-Heide (19,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 9 juli 2021: Doetinchem – Halle-Heide (19,5 km)

Op een mooie zonnige en voor ons feestelijk dag hebben we deze etappe gelopen. We waren op deze dag 39 jaar getrouwd. We hebben de etappe zo uitgezocht dat we onderweg tegen het einde van de ochtend onszelf konden trakteren. In de ochtend reden we eerst met de auto naar het eindpunt van onze etappe gereden en hebben daar onze fietsen achtergelaten. Daarna zijn we met de auto doorgereden naar het beginpunt bij het station van Doetinchem.

Vanaf de parkeerplaats bij het station waren we al snel op het Graafschapspad. Het ging nog even door Doetinchem en daarna achter de Vijverberg, het stadion van de Graafschap langs. Daarna liepen we door het natuurgebied De Wrange, een mooi stuk om te lopen.

Na zo’n vijf kilometer lopen waren we bij café-restaurant Onland. Daar waren nog enkele plaatsen vrij op het terras. We hebben onszelf getrakteerd met een kop koffie met daarbij iets lekkers om te vieren dat we 39 jaar getrouwd zijn.

We vervolgden het Graafschapspad, eerst over verharde wegen en daarna over een onverhard pad. Het Graafschapspad viel op dit deel samen met het Pieterpad. Op een afstand van enkele kilometers kwamen we een heel aantal Pieterpadders tegen. Blijkbaar is de route nog populairder geworden dan 9 jaar geleden toen wij het Pieterpad gelopen hadden.

We kwamen langs kasteel Slangenburg. Daar was duidelijk een partijtje gaande. En ja hoor, toen we iets doorliepen kwamen we een koets tegen met een bruidspaar daarin. Dat was toch wel bijzonder zo op onze huwelijksdag. Iets voorbij het kasteel zagen we een leeg bankje, een mooi plekje voor onze lunch. Verschillende groepjes kinderen die langs kwamen zagen ons aan voor vossen, maar die moesten we helaas teleurstellen.

Na de lunch liepen we verder door het landgoed Slangenburg en daarna verder over een zandpad door een typisch Achterhoeks landschap. Wat verderop was de route gewijzigd en daardoor mooier geworden. We maakten een ommetje langs een mooi vennetje. Hierna volgde een heel stuk door rustig landelijk gebied met een afwisseling van verharde wegen en zandpaden.

We kwamen nog langs het gehucht Halle-Heide, waarna het niet ver meer was naar ons eindpunt. Na aankomst zijn we teruggefietst naar het station van Doetinchem en daarna met de auto naar huis gereden.

vorigevolgende