Veluwe Zwerfpad

Het Veluwe Zwerfpad is een regionaal wandelpad van ruim 370 km over de Veluwe. Het gaat door bijna alle mooie plekken van de Veluwe.

Nadat we samen al een paar jaar veel gewandeld hadden kwam bij ons tegen het einde van 2013 het idee op om samen met leden van onze kerk en andere belangstellenden het Veluwe Zwerfpad te gaan lopen. Nadat we er samen verder over nagedacht hebben hebben we het idee met enkelen uit de gemeente besproken hebben. Daaruit kwamen enkele heel enthousiaste reacties. Daarom hebben we in januari 2014 besloten om het aan te kondigen in de gemeente. We zijn blij verrast door de overweldigende belangstelling, inmiddels zo’n 50 geinteresseerden en tot nu zo tussen de 10 en 25 deelnemers per keer. Inmiddels is dit een activiteit waarin de deelnemers vanuit verschillende kerken komen en ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Als je dit leest en je nog zou willen aansluiten of een keertje mee wilt lopen dan ben je vanzelfsprekend van harte welkom. Je kunt dan onderaan deze webpagina een aanmeldingsformulier invullen.

De doelstelling van onze wandeltocht is samen de vele mooie gedeelten van de Veluwe te ontdekken, samen iets actiefs te doen, alle ruimte te hebben voor goede onderlinge gesprekken, onze relaties te versterken en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen.

We hebben er voor gekozen om dit in etappes van gemiddeld ruim 10 km (tussen 8 en 15 km) te lopen. We lopen op zo’n zeven zaterdagen per jaar, een maal per maand met uitzondering van januari, juli, augustus en december. Dit zal betekenen dat we er ruim vier jaar over zullen doen om het Veluwe Zwerfpad geheel af te leggen.

Details over de etappe indeling vind je door op de volgende link te klikken: Etappe Indeling Veluwe Zwerfpad

Inmiddels hebben we in 2014 zeven etappes gelopen, in 2015 ook zeven etappes, in 2016 acht etappes en in 2017 5 etappes.

Voor 2018 zijn de volgende data vastgesteld: 24 februari, 24 maart, 21 april, 2 juni, 15 september, 13 oktober en 10 november. Als we het Veluwe Zwerfpad afgerond hebben beginnen we aan een nieuwe ronde over de Veluwe.

We komen om 9:30 in de morgen bij elkaar bij ons thuis. Dan drinken we eerst een bakje koffie of thee, met ruimte voor een korte dagopening om daarna niet later dan 10:00 uur te vertrekken. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk met de eigen auto te komen. Dit geeft ons de mogelijkheid om eerst de helft van de auto’s achter te laten bij het eindpunt van die dag. Met de overige auto’s rijden we dan naar het beginpunt. Dan lopen we onze etappe en kunnen we daarna met de auto’s die we achter gelaten bij het eindpunt weer terugrijden naar het beginpunt om de overige auto’s op te halen.
Verder is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen lunchpakket voor onderweg meeneemt.

We gaan er van uit dat iedereen die meedoet deze afstanden wandelend kan afleggen, maar het hoeft allemaal niet zo snel. Mocht iemand op een dag het echt niet redden dan proberen we een punt onderweg te vinden waar we deze persoon dan op kunnen halen. Tijdens het wandelen houden we rekening met elkaar. Soms is er onderweg een gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Als we allemaal onze mobiel meenemen dan kunnen we elkaar onderweg bereiken mocht dat nodig zijn.

Op www.wandelnet.nl kunnen jullie een volledige beschrijving vinden van de route en de interessante punten langs de route en die afdrukken. Er is ook een boekje van de route dat via deze site besteld kan worden. We volgen niet de etappe-indeling van deze site, want ze zijn nogal lang.

Onderaan op deze pagina vinden jullie in een Excel sheet de etappe indeling. De etappes die we in 2017 willen lopen zijn al aangegeven met de bijbehorende data. Het is ons plan om op onze website bij te houden welke wandelingen we gemaakt hebben met een kort verslag en foto’s. Mocht je een keer niet mee kunnen lopen dan kun je de gemiste etappe altijd nog op eigen gelegenheid lopen.
Mocht het een keer heel slecht weer zijn, dan kunnen we onze website ook gebruiken om aan te geven dat de wandeling niet doorgaat, maar we laten ons niet afschrikken door een fris buitje.

Nog een praktische tip voor de wandelingen. Als het vochtig is, is het handig om iets mee te nemen om op te zitten. Wij hebben zelf een Thermarest Z-Seat Limon, een lichtgewicht zitmatje die we bij bol.com gekocht hebben. Dat is een zacht isolerende zitmatje dat bijna niets weegt. Een plastic zak helpt ook al, maar dat trekt wel koud op.

Deelname aan deze wandeling is verder geheel voor eigen risico.


CONTACTFORMULIER:

Naam

E-mail

Adres

Woonplaats

Mobiel nummer

Ik loop mee

Heb je nog opmerkingen en/of suggesties?