Gijs en Anja


Veldwezelt - Moersdorf

Wij zijn Gijs en Anja uit Apeldoorn en zijn inmiddels meer dan vijfendertig jaar samen. Onze twee zoons zijn volwassen en getrouwd. We hebben inmiddels drie kleinkinderen. Sinds 2012 zijn we besmet met het wandelvirus. We waren in het begin van 2012 bij een van onze vrienden op bezoek. Hij vertelde ons dat hij al vergevorderd was met het Pieterpad en liet ons de boekjes zien.

Met name Anja was meteen enthousiast over het idee om samen te gaan wandelen. We besloten om in de meivakantie van 2012 het uit te proberen door in een week het eerste stuk van het Pieterpad te lopen van Pieterburen naar Coevorden. Dat was ons zo goed bevallen dat we in nog een paar gedeelte in de zomer van 2012 het overige deel van het Pieterpad gelopen hebben. Bij het eindpunt van het Pieterpad zagen we de richtingsborden van de GR5 wat ons op het idee bracht om deze route vanaf 2013 te gaan lopen en inmiddels hebben we met veel plezier al het grootste deel van de GR5 gelopen. Ook hebben we inmiddels het Maarten van Rossumpad uitgelopen om Nederland verder te ontdekken en ons voor te bereiden op de volgende gedeelten van de GR5. Daarnaast zijn we in 2014 samen met onze kerkelijke gemeente begonnen aan het Veluwe Zwerfpad. Inmiddels hebben we ook het Trekvogelpad geheel gelopen en het Grote Rivierenpad af. In 2017 hebben we een begin gemaakt met het Hanzestedenpad en het Marskramerpad.

Op onze tocht over het Pieterpad hebben we voornamelijk overnacht bij bed and breakfast adressen. Voor onze tocht langs de GR5 hebben we besloten om ook te gaan kamperen, zodat we onze overnachtingsplaatsen veelal niet van te voren hoefden te reserveren, hetgeen onze maximale vrijheid bood. Daarnaast hebben we ook weer gebruik gemaakt van bed and breakfast en hotel gelegenheden en in de bergen van refuges en gites d’etape. We hebben hiervoor een lichtgewicht (kampeer)uitrusting aangeschaft.

We hebben deze site opgezet om onze ervaringen te delen met onze familie, vrienden en kennissen. Daarnaast is deze site wellicht ook een bron van informatie voor anderen die er ook over denken om meerdaagse tochten langs nationale en internationale langeafstandspaden te maken. Naast de verslagen van onze wandelingen hebben we voor de GR5 ook een spreadsheet toegevoegd met informatie over onze overnachtingsadressen, adressen waar we proviand gekocht hebben, restaurants die we bezocht hebben en plaatsen waar we koffie en thee gedronken hebben. Ook hebben we een document toegevoegd met onze kampeeruitrusting. Zelf hebben we zeker wat betreft de GR5 veel gehad aan wandelverslagen en tips van anderen.

De totale aantal kilometers die we hebben afgelegd langs lange afstand en regionale wandelpaden is als volgt:
2012: 495 km Pieterpad
2013: 621 km GR5 en Maarten van Rossumpad
2014: 862 km GR5, Maarten van Rossumpad en Veluwe Zwerfpad, Trekvogelpad
2015: 956 km GR5, Veluwe Zwerfpad, Trekvogelpad, Grote Rivierenpad, Maarten van Rossumpad
2016: 868 km GR5, Veluwe Zwerfpad, Trekvogelpad, Grote Rivierenpad
2017: 880 km GR5, Eifelsteig, Hanzestedenpad, Veluwe Zwerfpad, Marskramerpad, Grote Rivierenpad, Krijtlandpad
2018: 89 km Hanzestedenpad, Marskramerpad

De informatie op onze website is met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Er is ook de mogelijkheid om een reactie en of vraag te sturen via onderstaand contactformulier.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht